TRACTAMENTS EFICAÇOS

SALUT VITAL

-Estic en l’època de la menopausa, com evitar els fogots i prevenir l’osteoporosi?

-Mengi el que mengi, sento pesadesa en l’estómac i no evacuo amb regularitat.

-Puc controlar el meu colesterol i equilibrar els meus nivells de glucèmia?

-El meu fill passa tot l’hivern alternant constipats amb otitis i bronquitis. Què es pot fer per a resoldre-ho?

-Tinc les cames varicoses. Les sento sempre cansades i amb dolor, fins i tot, de vegades, tinc picors insistents.

-A causa dels acufens que pateixo, cada dia que pasa sóc menys autònoma. A més, em provoquen vertígens.

-Per què la meva pell cada dia està més seca i deshidratada, fins i tot bevent aigua abundantment?

-Tinc tant d’excés d’àcid úric que he desenvolupat gota i no donar suport als peusen el sol.
-Què puc fer per a alleujar la gastritis que sufreixo des de fa anys?
-Estic pendent dels resultats clínics per a confirmar si tinc síndrome de Crohn o Colitis ulcerosa. Puc fer-los front amb algun tractament de Naturisme?

-Fa temps que tinc diverticles intestinals i ara m’han diagnosticat SIBO. Crec que la meva dieta és bastant adequada, però no aconsegueixo millorar. Pot la Fitoteràpia i els Nutracèutics complementar el meu tractament dietètic?

-Puc incloure les algues en la meva dieta si sufreixo trastorns de la glàndula tiroides?

Són diverses les afeccions i malalties que poden afligir a l’ésser humà. Tractar-les separadament és una opció que no comparteixo; el resultat serà més significatiu si es tracten tots els fronts en el seu conjunt. Digestions lentes i pesades, restrenyiment, diarrees, colon irritable, gastritis; trastorns metabòlics com ara els desordres de la glàndula tiroides, l’excés de colesterol i/o d’àcid úric, així com els desordres glucèmics, són afeccions que amb unes bones pautes dietètiques, secundades de Nutracèutics, i amb la presa de tisanes de plantes medicinals ben formulades, poden resoldre’s satisfactoriament.

La repetició d’estats catarrals, com ara refredats, laringitis, otitis, bronquitis… tant en nens com en adults, denoten un sistema inmunològic feble. Per tant, poso el focus en dues línies paral·leles: d’una banda, tracto l’afecció amb Homeopatia, Fitoteràpia, Nutracèutics, especialment els derivats de l’apicultura (gelea reial, pol·len, pròpoli, mel), etc., i, paral·lelament, m’ocupo de reforçar el sistema inmunològic partint del terreny del pacient, usant per a això l’Homeopatia, l’Oligoteràpia, les Sals de Schüssler…

També la Naturopatia, amb totes les seves eines, ofereix grans beneficis a la dona en totes les fases del seu cicle vital (pubertat, embaràs, lactància, menopausa). Malalties com ara ovaris poliquístics, endometriosi, síndrome premenstrual, candidiasi i infertilitat, així com les conseqüències de l’etapa menopàusica (fogots, retenció de líquids, estat anímic irascible, osteoporosi…), milloren notablement.

La majoria de problemes dermatològics són exterioritzacions d’altres afeccions de fons, com pot ser un desequilibri del sistema nerviós. La presa d’àcids grassos (Nutracèutics) és imprescindible en aquests casos però, a més, és necessari analitzar l’origen del problema: Té el seu origen en el sistema digestiu? És, potser, un problema emocional? El pacient té el fetge congestionat? És prioritari tractar l’origen per a tenir un resultat positiu. Una vegada analitzat aquest, també és recomanable aplicar una crema amb aquells O.E. (Aromateràpia) més indicats.

Quan a les cames cansades i varicoses, és necessari seguir unes bones pautes higièniques que, reforçades amb la presa d’Homeopatia i Fitoteràpia, així com amb l’aplicació tòpica de cremes enriquides amb O.E. (Aromateràpia), ens permetrà d’obtenir resultats sorprenents.

AL·LÈRGIES I INTOLERÀNCIES ALIMENTÀRIES

-Crec que la meva al·lèrgia al pol·len i a les gramínies és crònica, no podré solucionar-ho mai.

-No entenc per què estant bé emocionalment i menjant sa des de fa temps, continuo patint la síndrome del colon irritable!

-Per què quan controlo la rinorrea, apareixen èczemes a la meva pell?
-Què puc fer per a tractar la meva al·lèrgia asmàtica?

-La meva filla quasi mai no té apetit. Després de les proves mèdiques pertinents, no té cap al·lèrgia ni intolerància. Em fa molta por que la seva nutrició no sigui correcta. És possible que hi hagi algun aliment que no li afavoreixi?

-Cada any, a la primavera, sufreixo de febre del fenc (rinorrea, picor d’ulls, esternuts…) que em deixen molt cansat. Com millorar aquestes molèsties?
-Al llarg de la meva vida me he sotmès a múltiples dietes sense aconseguir aprimar. És possible que sigui per un problema d’incompatibilitat dels aliments entre si?

-La meva pell és molt sensible. Després de la meva dutxa quotidiana, apareixen erupcions amb molta picor. Ja no sé quina crema haig d’aplicar-me.

-Després de diversos anys patint rinorrea i utilitzant diferents aerosols, sembla estar ja controlada, però ara m’ha quedat una sinusitis recurrent.

-Sóc celíac i des de fa temps que he retirat el gluten de la meva dieta, tal i com em va indicar el metge. Tot i així, segueixo tenint cansament, dolor i malestar gàstric, la meva femta segueix sent molt irregular i em sento sense energia en el meu dia a dia. M’aconselles prendre suplements nutricionals com per exemple enzims digestius i probiòtics?

Aquestes malalties, en qualsevol de les seves manifestacions, van cada vegada més en augment en una societat com la nostra, immersa en l’actualitat, en un estat d’estrès constant, que sofreix l’agressió del medi ambient i porta una inadequada alimentació, on prevalen els aliments ultraprocessats i, a més, en línies generals, es menja qualsevol cosa, de qualsevol manera i en qualsevol lloc.

Per descomptat, no és el mateix una malaltia com la celiaquia que una al·lèrgia o una intolerància alimentària. La celiaquia és una malaltia autoimmune (el sistema immunològic reacciona davant la presència del gluten en l’aparell digestiu). En la majoria dels casos, les persones celíaques acudeixen a la consulta del professional després de mesos o anys de patir la malaltia sense saber-ho. En principi, és una malaltia latent que causa danys en les vellositats intestinals, provocant mala absorció dels nutrients per a més tard donar pas a unes altres i variades malalties. En el cas de l’al·lèrgia alimentària, que pot ser al gluten, a la lactosa, a la fruita seca, a l’ou, a la fructosa, al sorbitol, per citar alguns exemples, la reacció és immediata, podent comportar problemes greus. En canvi, la intolerància alimentària, que té símptomes similars a l’al·lèrgia, es produeix majorment quan en el nostre organisme hi ha carència de les substàncies orgàniques necessàries (com per exemple, els enzims), perquè l’aliment sigui digerit i, en aquest cas, les conseqüències no són tan extremes.

Respecte a les al·lèrgies, són reaccions que poden ser lleus o exagerades, que afecten persones sensibles a determinades substàncies. Aquestes poden manifestar-se a diferents nivells: tal i com he comentat, a nivell alimentari (diarrea, restrenyiment, còlic abdominal); però també a nivell respiratori (rinorrea, faringitis, laringitis, asma, sinusitis); o dermatològic (dermatitis, pruïja intensa, èczema, excoriació). Aquestes reaccions no afecten a tothom per igual, perquè principalment afecten a aquelles persones que tenen el sistema immunològic feble. Per això, el primer camí a seguir després d’anular el causant de l’al·lèrgia, serà reforçar el sistema immune.

Una adequada i molt personalitzada alimentació, Homeopatia específica per a cada cas, Oligoteràpia, Nutracèutics i Sals de Schüssler, són el punt de partida que potenciarà el sistema immune i, en conseqüència, la salut del paciente.

AFECCIONS DOLOROSES

-No sé com solucionar el meu mal de cap! Dels professionals que he consultat, uns em diuen que són cefalees, uns altres que són neuràlgies i n’hi ha que diuen que són migranyes. Es digui com es digui, a mi ningú em resol el mal de cap.

-Continuaré tenint dolors menstruals fins que arribi la menopausa?

-M’han diagnosticat fibromiàlgia. El dolor i el cansament que m’envaeixen no em permeten portar una vida concorde a la meva edat. Necessito recuperar qualitat de vida.

-Tinc un dolor persistent en els genolls a causa de l’artrosi, fins i tot prenent molta medicació, que m’agradaria reduir.

-Les meves cames varicoses, a més de produir-me inflamació en els turmells, em provoquen també molt de dolor.

-Tinc dues hèrnies de disc en la zona lumbar i el metge m’aconsella no intervenir quirúrgicament, de moment, per l’osteoporosi general que tinc. Quines opcions m’ofereixen les Teràpies Naturals?

-Pateixo de neuràlgia del trigemin. A més de la farmacologia del metge, puc trobar alleujament amb un tractament natural?

-Noto que el dolor de cervicals va acompanyat de vertígens. El fisioterapeuta, a més de les seves sessions, m’ha recomanat que acudeixi a un professional de la Naturopatia.

-L’esport és indispensable per al meu benestar, però no puc practicar-lo pel dolor que em provoca la fasciïtis plantar que m’afecta últimament. Quin producte natural puc prendre per a reduir la inflamació de manera que la meva recuperació sigui més ràpida?

-Des dels 35 anys que tinc diagnosticada artritis reumàtica. Diàriament prenc medicació per a conviure amb aquesta malaltia, però quan tinc brots, em veig obligada a augmentar la presa de fàrmacs, principalment antiinflamatoris. Fins i tot prenent protector gàstric, el meu estòmac està ressentit. Un familiar m’ha parlat de les Teràpies Naturals i dels seus beneficis. Què m’aconselles?

En l’actualitat, la població en general, ha normalitzat la presa de medicaments, principalment d’aquells que es coneixen com a antiinflamatoris, per les seves propietats analgèsiques, que calmen el dolor. El seu ús freqüent els fa imprescindibles en la farmaciola de cada llar.

No estic en contra de l’ús d’aquests fàrmacs, sempre i quan siguin utilitzats en moments molt puntuals i no com a única alternativa. Considero que, principalmente, és necessari buscar la causa, l’origen d’aquest dolor, per a atacar-lo i eliminar-lo i, en conseqüència, aconseguir un millor estat de salut.

Paral·lelament, també existeixen en la Naturopatia diferents tractaments que poden realizar-se per a pal·liar el dolor, essent aquests també efectius i sense efectes secundaris. Fer ús d’ells no tan sols reduirà el dolor, sinó també el consum d’analgèsics farmacològics, que sí tenen efectes secundaris.

En cas de dolors osteoarticulars (per mals hàbits posturals, artrosi, artritis, osteoporosi, fibromiàlgia); dolors neuronals (mal de cap, migranyes, neuràlgia de trigèmin), com també els relacionats amb el cicle menstrual, les Teràpies Naturals són unes bones aliades en oferir un ampli ventall de teràpias per a cada cas en particular. Però, abans de res, les Teràpies Naturals són ideals per a acompanyar a tota persona que pateixi una malaltia crònica autoimmune, com és el cas de l’artritis reumàtica perquè els seus resultats són excel·lents, tant per a reduir el dolor, com per a distanciar les crisis doloroses, i insisteixo, tot això sense efectes secundaris.

Sota aquest enfocament, amb Fitoteràpia, Geoteràpia (cataplasmes d’argila), Hidroteràpia (diversos usos de l’aigua), Sals de Schüssler, Oligoteràpia, Nutracèutics, normes dietètiques i amb Auriculoteràpia, tracto el dolor i, sobretot, tracto la causa que l’origina.

EQUILIBRI EMOCIONAL

-Pot ajudar-me un estudi numerològic o grafològic a conèixer-me millor a mi mateix i a ser més resolutiu? Sempre dubto quan he de prendre decisions.

-Des que va néixer el nostre fill petit, el gran té molta gelosia.

-Quanta informació conté la data del meu naixement? M’agradaria poder analitzar alguns aspectes de la meva personalitat per a millorar-los.

-Fa mesos que pateixo d’insomni, malgrat prendre medicació, i em llevo esgotada al matí. L’homeopatia pot ajudar-me per a tenir un son més reparador?

-No aprenc i sempre repeteixo les mateixes errades! Els meus amics em diuen que la Grafoteràpia m’ajudarà molt, tenen raó?

-Les Teràpies Naturals ofereixen algun tractament per a un nen hiperactiu i/o amb dèficit d’atenció?

-Com pot ser que estant tan cansat durant tot el dia, alhora estigui tant nerviós? És possible que pateixi de fatiga crònica?

-Després de la defunció d’un ser estimat, no aconsegueixo superar l’etapa de dol.

-Fins i tot tenint al meu costat tot el que necessito, m’invaeix constantment una sensació d’ansietat i tristor.

-Tinc un temperament impulsiu i sóc conscient que fàcilment m’exalto davant qualsevol contrarietat. Com puc solucionar-ho o controlar aquest temperament?

El sistema nerviós manifesta alteracions de diferent índole: estrès, ansietat, angoixa, nerviosisme, irritabilitat, insomni… Fins i tot una mateixa persona pot passar d’una situació a l’altra en un curt període de temps, segons el seu estat emocional. Aquestes manifestacions es poden presentar com a crisis aïllades o prendre un caràcter repetitiu i fins i tot cronificar-se. L’ansietat és una emoció que, en major o menor mesura, tots els èssers humans experimenten en algun moment de la seva vida. Pot anar des d’una simple sensació d’inquietud fins a un atac de pànic. L’ansietat, mantinguda en el temps, pot provocar canvis fisiològics com també alteracions hormonals.

Des de l’enfocament naturista, el meu objectiu no es limita a asserenar o animar a la persona segons necessiti. El meu objectiu va més enllà, m’ocupo d’enfortir el sistema nerviós, però no sense abans profunditzar en les causes que poden haver conduït a aquest desequilibri emocional. Dins del meravellós món dels Nutracèutics, recomano la presa de vitamines, minerals i/o adaptògens, segons convingui; Sals de Schüssler; Oligoelements, etc. El ventall és molt ampli.

El TDAH és un trastorn del comportament amb bases neurobiològiques i d’etiologia encara per concretar. Es manifesta des de la infància i perdura fins a l’edat adulta. Segons la meva experiència, els nens amb hiperactivitat, que sol anar acompanyada de dèficit d’atenció, responen molt bé a l’Oligoteràpia, als àcids grassos (Nutracèutics) i a les Sals de Schüssler; i, depenent de la seva edat, també és molt efectiva la Grafoteràpia. Després d’aquest tema, i aprofitant que estic citant als nens, comentar que és comú sentir gelosia quan arriba un nou germà a casa. L’Homeopatia i les Flors de Bach són un recurs molt indicat que sempre dona bon resultat.

Per a concloure aquest apartat sobre l’equilibri emocional, vull deixar patent que no comparteixo que en aquests temes només es tingui en compte el psiquisme. No concebo tractar a un pacient amb problemes emocionals sense pautar-li, paral·lelament, unes adequades normes alimentàries. L’alimentació ens proporciona tots els nutrients que necessiten, no tan sols el nostre cos, sinó també la nostra ment. Junt amb la Dietètica, realitzo al pacient un profund estudi de la seva personalitat a través de la Grafologia i la Numerologia. Amb això no només el conec jo millor, sinó que també l’ajudo a conèixer-se a si mateix i, d’aquesta manera, brindar-li la possibilitat d’oferir-li una guia d’exercicis a realitzar que l’ajudaran a aconseguir el resultat desitjat.